Kom in verzet! Plus: presentatie Sophie Zijlstra, Het kind en de rekening

22 november 2019
| | |

Kom in verzet! Vrijdag 22 november om 17.00 bij Athenaeum Roeterseiland met Sophie Zijlstra, Erik Schumacher en Gustaaf Peek. Een middag over de noodzaak (of niet?) van het pamflet. Tevens presenteren Uitgeverij Querido en  Zijlstra haar pamflet Het kind en de rekening. Wees welkom!

Toegang is gratis, reserveren via [email protected].

Over Het kind en de rekening

Prikkelend pamflet waarin Sophie Zijlstra hartstochtelijk van leer trekt tegen het huidige onderwijssysteem in Nederland

Te volle klassen, een nijpend lerarentekort, te weinig bevoegde leraren voor de klas in kwetsbare wijken, teruglopende budgetten voor onderwijsachterstanden en de explosieve groei van particulier onderwijs – het lijkt erop dat Nederland de droom van gelijke kansen voor ieder kind heeft losgelaten. De terugtrekkende beweging van de overheid uit het onderwijs sinds de jaren negentig heeft desastreuze gevolgen. Den Haag is de regie over het onderwijs kwijt, een visie ontbreekt en ‘meer geld voor het onderwijs’ komt zelden in de klas terecht. Het is een vaudeville waarin bestuurders, onderwijsgoeroes en marketingboys en -girls er grijnslachend met de hoofdrol en de centen vandoor gaan.

Lees een fragment uit Het kind en de rekening, en lees ook Martin Smit over Gustaaf Peeks pamflet, en een fragment uit dat van Erik Schumacher.

Delen op

9,50
pro-mbooks1 : athenaeum