Proefjes! Proefjes! Proefjes!

06 oktober 2018
|

Hoera! Het is Kinderboekenweek! Hou jij ook van leuke proefjes doen? Kom dan zaterdag 6 oktober (om 10.30) naar onze winkel op het Roeterseiland! Aan de hand van het Proefjesboek van Arno Verweij, gaan we allerlei spannende experimenten uitvoeren in de natuurkunde, scheikunde en biologie.

Open voor allen tussen de 6 en 12 jaar die graag een arm uit de mouw steken, maar ook voor de wat oudere enthousiastelingen.

Arno Verweij vervoert ons naar de wereld van de wetenschap. Hij leidt de ochtend, maar lekker zelf experimenteren en proefjes uithalen staat centraal!

Tijdens deze proefjesochtend kan je ook je eigen exemplaar van het Proefjesboek laten signeren door de schrijver.

Over Proefjesboek

Met het Proefjesboek maken kinderen vanaf 8 jaar kennis met natuurkunde, scheikunde en biologie. Kinderen worden vanzelf onderzoekers - zonder gevaar voor eigen leven! Hoe krijg je een gekookt ei in een fles? Kun je een vierkante zeepbel maken? Hoe schrijf je een geheim bericht met melk? Kun je kleuren zien die er niet zijn? Je kunt alle 65 proefjes uit dit boek doen met heel gewone huis-tuin-en-keukenspullen. Bij ieder proefje staan vragen die je eerst laten nadenken: Wat denk je dat er zal gebeuren? En waarom? Daarna volgt de uitleg. Eerst eenvoudig en beknopt voor 8-12 jaar en dan uitgebreider voor 12 jaar en ouder. Het Proefjesboek komt voort uit proefjes.nl, de website die Robbert Dijkgraaf in 2004 heeft opgericht om kinderen kennis te laten maken met wetenschap en techniek. 

Over Arno Verweij

Arno Verweij is voorzitter van de Stichting Proefjes. Deze stichting beheert de website proefjes.nl, die in 2004 is opgericht door Robbert Dijkgraaf om kinderen op een toegankelijke manier kennis te laten maken met wetenschap en techniek. De site is razend populair onder kinderen, ouders, én leerkrachten, die de proefjes gebruiken voor hun lesprogramma.

 

Toegang is gratis, maar graag aanmelden via roeterseiland@athenaeum.nl 

Delen op

17,95
MINDBOOKSATH : athenaeum