Saramago door de ogen van zijn weduwe en vertaler Pilar del Río

08 november 2017 tot 08 november 2017
| | | |

Ger Groot voert op 8 november om 19.00 uur een gesprek met de weduwe en vertaler van Saramago over zijn laatste boek HellebaardenNota bene: de avond is uitgesteld van 18 oktober naar 8 november wegens ziekte.

Aanmelding via [email protected].

Naar aanleiding van de Nederlandse uitgave van de laatste roman van José Saramago, Hellebaarden, vertaald door Harrie Lemmens en verschenen bij uitgeverij Meulenhoff, organiseert Boekhandel Athenaeum Roeterseiland in Amsterdam op initiatief van Zuca-Magazine een literaire avond over het leven en werk van deze Portugese Nobelprijswinnaar (1998). Ger Groot voert een gesprek met de weduwe en vertaler van Saramago, de Spaanse journalist Pilar del Río, over zijn laatste boek en betrokkenheid.

Hellebaarden is een onvoltooide roman die gaat over het morele conflict tussen een door wapens geobsedeerde man en een vrouw die juist een overtuigd pacifist is. Dit boek over wapenindustrie en menselijke verantwoordelijkheid, waarin Saramago uiting geeft aan zijn bezorgdheid over deze wereld, zowel op maatschappelijk als op ethisch vlak, wordt beschouwd als zijn literaire testament.

Op Athenaeum.nl staat een fragment uit Hellebaarden.

Voertalen: Spaans, Nederlands en Engels.
Tijdens deze avond zal tevens een volledig aan het werk van Saramago gewijde papieren editie van Zuca-Magazine verkrijgbaar zijn.

Delen op

20,99
11,99
12,99
pro-mbooks1 : athenaeum