Skriptieprijs en Athenaeum Essayprijs 2018

11 april 2019
| |

Op donderdag 11 april (17.00) nodigen Skript Historisch Tijdschrift en Athenaeum Boekhandel je van harte uit voor de uitreiking van de Skriptieprijs en Athenaeum Essayprijs 2018 bij Athenaeum Roeterseiland. 

Op donderdag 11 april presenteert Skript tijdens een feestelijke bijeenkomst de uitreiking van verschillende prijzen aan de beste geschiedenisstudenten uit het hele land.

Begeef je op deze dag naar Athenaeum Roeterseiland en leer de historici kennen van wie we de komende jaren nog veel zullen horen. En ontdek met welke onderwerpen ze bezig zijn, en waarom.

Tijdens deze middag wordt bekendgemaakt wie de Skriptieprijs 2018 heeft gewonnen. Deze wordt uitgereikt aan de auteur van de beste bachelorscriptie Geschiedenis van Nederland. De drie kanshebbers zijn Maroesjka Verhagen, Kim Sher en Doortje Swaters.

Verhagen onderzocht landelijk buiteneten in de zeventiende-eeuwse Nederlanden: wat waren de gevolgen van de idealisatie van het buitenleven voor het eten op buitenplaatsen?

Sher verschafte nieuw inzicht in monumentale panden in Amsterdam op basis van architectuur.

Swaters onderzocht de slavernij in Nickerie, en wat de invloed was op en van het aangrenzende, geëmancipeerde Britse Guyana.

Naast de Skriptieprijs wordt ook de Athenaeum Essayprijs voor het beste eerstejaars essay van 2018 uitgereikt.

Aansluitend volgt een borrel, waarbij je onder het genot van een hapje en drankje vragen kunt stellen aan de auteurs.

Toegang is gratis, u hoeft zich niet aan te melden. We zien u graag op donderdag 11 april bij Athenaeum Roeterseiland!

pro-mbooks1 : athenaeum