Ter nagedachtenis: Frans Pointl

01 oktober 2016
| | |

Op 1 oktober 2015 stierf de schrijver Frans Pointl op 82-jarige leeftijd in het Amsterdamse Sarphatihuis. Precies een jaar later, op 1 oktober 2016 vanaf 15.00 bij Athenaeum Roeterseiland willen wij postuum een eerbetoon geven aan deze bijzondere buurtbewoner.

Pointl-biograaf David de Poel en uitgever Vic van de Reijt zulllen op deze middag vertellen over hun bijzondere vriendschap met de bestsellerauteur. Aansluitend zal er ruimte zijn om de schrijver te eren en enkele van zijn bundels aan te schaffen. 

Frans Pointl (1933-2015) begon pas op latere leeftijd met schrijven. Hij debuteerde in 1989 met De kip die over de soep vloog. Met deze tragikomische bundel verhalen werd hij meteen beroemd. Er volgden vele bundels.

De laatste zes jaar van zijn leven sleet de schrijver in een Amsterdamse Sarphatihuis, in deze buurt. Zijn kamer noemde hij zijn ‘bezemhok’. Er stonden twee boekenkastjes, een bed, een defect grammofoonmeubel en een glazen bureau met daarop zijn typemachine. Hij luisterde er naar zijn radio, las er boeken en werkte aan nieuwe verhalen. Onlangs verscheen de bundel Zonder rampspoed valt er niets te melden met het nagelaten werk van Pointl, samengesteld en voorzien van een voorwoord door David de Poel. Athenaeum.nl publiceerde daaruit voor.

MINDBOOKSATH : athenaeum