De komeet bij Athenaeum Zuidoost

04 november 2023
| |

4 november, om 18.00, komt een aantal auteurs van de speculatieve verhalenbundel De komeet naar Athenaeum Zuidoost aan het Bijlmerplein 1009 in Amsterdam.

 

Toegang is gratis. Graag aanmelden via [email protected]

Over De komeet

De komeet is een bundel met 15 ‘wat als?’-verhalen, geschreven door auteurs met roots over de hele wereld. De bundel laat zien hoe breed, divers en inclusief de speculatieve genres ook in Nederland kunnen zijn.

Het titelverhaal is een vertaling van ‘The Comet’ van de zwarte Amerikaanse auteur W.E.B. Du Bois uit 1920, waarin een komeet iedereen in New York om laat komen, waardoor voor een zwarte man en een witte vrouw die de ramp overleven de segregatie even wegvalt. Het verhaal ‘Gloed van de wederhelften’ van samenstellers van de bundel – Vamba Sherif en Martijn Lindeboom – is een moderne reactie op Du Bois ‘wat als?’ vraag. De andere bijdragers aan de bundel hebben elk op hun eigen manier het gegeven van diversiteit en inclusiviteit onderzocht door het schrijven van zeer uiteenlopende sciencefictionverhalen.

Op zaterdag 4 november komen in elk geval Vamba Sherif, Martijn Lindeboom, Chris Polanen, Rashid Novaire, Liang de Beer, Roderick Leeuwenhart en anderen bij elkaar om voor te lezen uit hun verhalen in De komeet, te spreken over genres, verhalen en boeken, diversiteit en de noodzaak van samenwerking.

Tot op 4 november om 18 uur in de winkel!

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum