Poëzie op Vaderdag bij Athenaeum Zuidoost met o.a. Jeffrey Spalburg

16 juni 2024

Vier Vaderdag op zondag 16 juni vanaf 14.00 bij Athenaeum Zuidoost met een middag vol poëzie en proza met o.a Jeffrey Spalburg! 

Voor veel vaders is een mok met jouw foto of een zoveelste nieuwe stropdas in zijn lievelingskleur voldoende.

Verras jouw vader(figuur) dit jaar met een bezoek aan onze maandelijkse poëzie-evenement, voor een lach en een traan, met niemand minder dan Jeffrey Spalburg (van Ik ben jullie meester), Smita James, Obi, Djerimo, Asomdwenyi en Bernice Vreedzaam.

  • Toegang is gratis
  • Datum is zondag 16 juni vanaf 14.00

Ik ben jullie meester is een autobiografische generatieroman die zich over bijna honderd jaar uitstrekt, van Paramaribo tot aan Hengelo. Een orale geschiedenis die nu eindelijk opgetekend is, klaar om doorgeven te worden aan nieuwe generaties. Want soms moet je terug om weer vooruit te kunnen.

Jeffrey Spalburg (1970) is al sinds de jaren negentig een succesvol en veelzijdig maker: van een eigen comedyshow op Netflix tot presentator op North Sea Jazz. Van de hoofdrol in de toneelbewerking Romeo 'n Julliet (genomineerd voor de NRC Publieksprijs) tot de hitsingle 'Hengelo-o-o' (op #6 in de Top 40, en #1 in Suriname). De laatste jaren is hij veel actief als regisseur en schrijver achter de schermen, bijvoorbeeld bij Jörgen Raymann, Willie Wartaal en Roué Verveer. Ook had Spalburg een zomercolumn in de Volkskrant. Ik ben jullie meester is zijn eerste boek.

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum