Presentatie Ben Rhodes, Mijn jaren met Obama

06 juli 2018
| | | |

Ben Rhodes werkte in 2007 als vrijwilliger mee aan de campagne van Barack Obama. In de jaren daarna ontwikkelde hij zich tot speechschrijver om uiteindelijk een van Obama’s belangrijkste adviseurs te worden. Samen met de president maakte hij de meest cruciale en controversiële wereldpolitieke gebeurtenissen mee. De zoektocht naar Osama bin Laden, de Arabische Lente, de oorlog in Syrië, de opkomst van Donald Trump – Rhodes was erbij. Vrijdag 6 juli, vanaf 20.00 organiseren Uitgeverij De Bezige Bij en Spui25 in de Oude Lutherse Kerk een avond met Ben Rhodes, die een introductie geeft op zijn boek, en Marc Chavannes.

Kaarten

Tien jaar lang hield Rhodes alles voor zichzelf. In Mijn jaren met Obama. Achter de schermen van een presidentschap (De Bezige Bij) deelt hij het verhaal over zijn samenwerking en vriendschap met een uitzonderlijke president. Hij vertelt de hele geschiedenis: van de begindagen van de campagne tot de laatste uren van Obama’s presidentschap.

Na Rhodes' introductie wordt hij geïnterviewd door Amerikadeskundige Marc Chavannes over zijn tijd in het Witte Huis aan de zijde van Barack Obama, de uitdagingen van Obama’s presidentschap en de opkomst van Donald Trump. Na het interview is er moge mogelijkheid tot vragen uit de zaal. Na afloop zal een signeermoment plaatsvinden.

Let op: de voertaal is Engels

Over de sprekers

Ben Rhodes ging in 2001 aan de slag als speechschrijver voor congresleden en als medewerker bij onderzoeken naar 9/11 en de Irakoorlog. In 2007 werkte hij mee aan de Obama-campagne. Van 2009 tot 2017 was hij Obama’s belangrijkste adviseur op het gebied van buitenlandse politiek en nationale veiligheid.

Marc Chavannes studeerde rechten en journalistiek in Leiden en New York. Hij werkte lange tijd voor NRC Handelsblad als correspondent in Londen, Parijs en Washington en als plaatsvervangend hoofdredacteur. Hij was van 2006 tot 2012 hoogleraar journalistiek in Groningen. Momenteel is hij politiek correspondent bij De Correspondent en is hij incidenteel te horen bij NOS, Human en VPRO.

 Kaarten zijn tussen de €7,50 en 12,50, en te bestellen op de website van Spui25.

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum