Presentatie Craig Harline, Wereld in wanorde

15 oktober 2017 tot 15 oktober 2017
| |

Met groot genoegen nodigen Uitgeverij Vantilt, de Evangelisch Lutherse Gemeente Amsterdam en Craig Harline u uit voor de presentatie van Wereld in Wanorde. Maarten Luther en de geboorte van de Reformatie door Craig Harline, zondag 15 oktober om 19.30 in de Oude Lutherse Kerk te Amsterdam (Singel 411).

In Wereld in wanorde maken we kennis met Maarten Luther in de cruciale eerste jaren van diens kruistocht tegen Rome. Craig Harline toont ons Luther als briljant, maar ook grillig en zelfingenomen monnik, eindeloos tobbend over zijn zielenheil en de verderfelijkheden van zijn tijd. We volgen hoe Luthers opvattingen hem in conflict brengen met geleerden, priesters, bisschoppen, vorsten en uiteindelijk de paus. En hoe dit conflict uitmondt in een van de belangrijkste keerpunten in de wereldgeschiedenis: de Reformatie.

Programma

(voertaal: Nederlands)

  • 19:30 Inloop
  • 20:00 Welkomstwoord door Guido Leerdam
  • 20:05 Inleiding door Peter Nissen
  • 20:20 Lezing door Craig Harline
  • 21:30 Vragen van toehoorders
  • 21:45 Einde avond en boekverkoop door Athenaeum Boekhandel

Met een muzikaal intermezzo “Nun freut euch, lieben Christen g’mein” gezongen door Petra Bosé

Over de sprekers

Guido Leerdam is secretaris van de Brandpuntraad Amsterdam Stad en ouderling van de Oude Lutherse Kerk.

Peter Nissen studeerde theologie en kerkgeschiedenis aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, en is sinds 2012 hoogleraar spiritualiteitsstudies aan diezelfde universiteit. Hij publiceerde talloze boeken, is een toonaangevend commentator en is predikant van de remonstrantse gemeente van Oosterbeek.

Craig Harline is geboren en getogen in Californië, maar spreekt vloeiend Nederlands. Hij schrijft en doceert voornamelijk over het religieus leven in West-Europa tijdens de Reformatie. Hij is hoogleraar aan de Brigham Young University. Eerder publiceerde hij bij Uitgeverij Vantilt Jacobs Vlucht, dat op de shortlist voor de Libris Geschiedenis Prijs 2017 staat. Zijn boek over Luther verschijnt in het Engels bij Oxford University Press.

Lees een fragment uit Jacobs Vlucht op Athenaeum.nl.

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum