SPUI25- lezing met Philippe Claudel

21 september 2018
| |

De SPUI25-lezing wordt dit jaar gegeven door de internationaal gevierde auteur Philippe Claudel. Hij treedt hiermee in de voetsporen van onder anderen Jeanette Winterson, Teju Cole, Stefan Hertmans, Philipp Blom, David van Reybrouck, A.S. Byatt en Karen Armstrong, die in voorgaande jaren het academisch-culturele seizoen van SPUI25 openden.

Aanmelden

Philippe Claudel, bekend van zowel zijn veelvuldig bekroonde romans als Het kleine meisje van meneer Linh en Grijze Zielen als van zijn werk als scenarioschrijver en regisseur, spreekt in zijn lezing over hoe de mens haar menselijkheid kan behouden anno 2018, in een tijd van grote uitdagingen als de vluchtelingenproblematiek en technologische ontwikkelingen. Aansluitend wordt Claudel geïnterviewd door Margot Dijkgraaf, schrijver, journalist en kenner van Franse literatuur. Na afloop bent u van harte welkom om in de zaal van SPUI25 het glas met ons te heffen op het komende jaar.

Let op! De voertaal van dit programma is Engels.

Over de sprekers

Philippe Claudel (Dombasle-sur-Meurthe,1962) is de auteur van een reeks internationaal succesvolle romans, scenario's en verhalen. Voor het inmiddels verfilmde Grijze zielen ontving hij de prestigieuze Prix Renaudot en de Grand Prix des Lectrices de Elle, en voor Zonder mij de Prix du Roman France Télévision. Voor Het kleine meisje van meneer Linh won hij de Euregio Literaturpreis. Het verslag van Brodeck werd genomineerd voor de Prix Goncourt. Claudel is eveneens de regisseur van de films Il y a longtemps que je t'aime, Tous les soleils en Avant l'hiver.

Claudel op Athenaeum.nl:

Margot Dijkgraaf is literatuurcriticus, auteur, literair journalist, interviewer en debatleider. Aanvankelijk ging haar passie vooral uit naar Franstalige literatuur, inmiddels bestrijkt ze een veel breder literair spectrum. Sinds 2014 werkt ze voor de Nederlandse Ambassade in Parijs en de Akademie van Kunsten in Amsterdam. Daarnaast wordt ze door vele andere culturele organisaties in binnen en buitenland gevraagd als spreker en moderator. In 2001 benoemde de Franse staat haar tot Chevalier des Arts et des Lettres. In maart 2009 werd ze benoemd tot Chevalier de la Légion d’honneur. Onlangs verscheen haar nieuwste boek, Lezen in Frankrijk. Een literaire tour de France [fragment] (AUP).

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via [email protected] | T: 020 525 8142.

pro-mbooks1 : athenaeum