Bibliotheekcollege - De jaren zestig

16 oktober 2018 tot 16 oktober 2018
|

Bibliotheek Zuid-Kennemerland presenteert op dinsdag 16 oktober om 20.00 uur een college van Geert Buelens over de jaren zestig. Wij zijn daarbij en u bent ook van harte welkom! Het programma duurt tot ongeveer 22.00 uur, vindt plaats op de locatie in het centrum en tickets zijn via deze link te bestellen. 

Weet je nog die opwindende jaren zestig? Het tijdperk van grote veranderingen in muziek, politiek en seksuele mores. Wereldwijd! 

Aan de hand van beelden en geluidsfragmenten maken we deze avond een reis door de jaren zestig. Natuurlijk hebben we het over de vernieuwing die The Beatles, Bob Dylan, Provo en de pil met zich meebrachten. Maar de ‘sixties’ hebben ook invloed gehad op de politiek en cultuur in andere delen van de wereld.

Geert Buelens laat zien dat de ‘sixties’ veel meer waren dan een ‘feestje’ van de westerse wereld. De hele wereld maakte een culturele en politieke revolutie door. Al die veranderingen op het wereldtoneel hebben bijgedragen aan het ontstaan van de populaire cultuur. Ook in Afrika, Latijns-Amerika en Azië ontwikkelden muziek, films en literatuur zich razendsnel. Denk aan chachacha uit Congo, westerns uit de DDR, modefotografie uit Mali en feministische gedichten uit Iran. Kom je ook verbazen tijdens het Bibliotheekcollege en luister hoe Buelens het beeld over de jaren zestig nuanceert.

Geert Buelens (1971) is dichter en hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit Utrecht en aan de Universiteit Stellenbosch. Hij schreef onder andere de boeken Van Ostaijen tot heden, Oneigenlijk gebruik en Europa Europa! Over de dichters van de Grote Oorlog, dat de ABN Amro-prijs voor Beste Non-Fictieboek 2008 won.

 

Delen op

7,99
MINDBOOKSATH : athenaeum