Zinnen op Zondag: Lammert Kamphuis

30 september 2018
|

In samenwerking met diverse boekhandels - ditmaal Athenaeum Haarlem - geeft de Bibliotheek Zuid-Kennemerland elke maand het boek een podium in de Doelenzaal van de Bibliotheek Haarlem Centrum. Van filosofie tot straattaal. Van gevestigd tot net bevestigd. ‘Zinnen op Zondag’ staat garant voor een zinnenprikkelende portie aan literatuur. 30 september, vanaf 16.00: Lammert Kamphuis. Kamphuis (1983) laat zien hoe zowel eeuwenoude als hedendaagse denkers je kunnen bijstaan in het leven, in Filosofie voor een weergaloos leven.

Kaarten à € 5,- / € 10,- (niet leden).

Kaarten

Voor het leven bestaat geen generale repetitie. Je hebt slecht één kans. In zijn boek Filosofie voor een weergaloos leven laat filosoof en schrijver Lammert Kamphuis zien dat filosofie minder onbegrijpelijk en hoogdravend is dan we vaak denken. En dat je bij grote denkers terecht kunt voor wijze raad.

Zo helpt Diogenes je in je authentieke zelf te zijn, Epicurus om niet zoveel geld uit te geven en Kant om op tijd te remmen voor een zebrapad. Maar ook minder voor de hand liggende denkers dragen hun steentje bij: André Hazes daagt je uit om vrijer te worden en De Jeugd van Tegenwoordig steunt je in je verdriet.

‘Zinnen op Zondag’ met Lammert Kamphuis biedt troost, geeft rust, verrijkt vriendschappen, creëert begrip voor andersdenkenden en leidt tot meer plezier in je werk.

Laat je verrassen door deze toegankelijke manier van filosoferen en ga na deze middag zelf aan de slag met Filosofie voor een weergaloos leven.

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum