Boekpresentatie Anne Steenhoff, Een lui letterland

03 mei 2024 tot 03 mei 2024
|

Kom naar Athenaeum Boekhandel Spui, op vrijdag 3 mei om 19.00 uur, waar Das Mag het boek Een lui letterland van Anne Steenhoff presenteert. Zo krijgen we kinderen weer aan het lezen!

  • Inloop 19.00 uur
  • Start 19.15 uur
  • Dit evenement is gratis, graag aanmelden via bowi[at]dasmag.nl

Over Een lui letterland

We zijn een land van leeshaters geworden. Nederland bungelt onderaan als het aankomt op leesplezier en -vaardigheid, terwijl we eind jaren negentig nog internationaal aan de top stonden. Ruim tweeënhalf miljoen Nederlanders halen het basisniveau niet, vijfentwintig procent van de jongeren verlaat de middelbare school laaggeletterd en van onze leerkrachten leest veertig(!) procent nooit vrijwillig een boek.

Anne Steenhoff schrok van het lage leesniveau dat ze aantrof in haar klas, maar zat ook onmiddellijk vol ideeën om hier iets aan te doen. Ze kreeg van de schooldirectie de vrijheid om te experimenteren.

Het ongelofelijke resultaat: haar leerlingen haalden eind groep 8 allemaal het streefniveau 1S, het niveau dat iemand nodig heeft om mee te kunnen doen in de maatschappij. Ze lazen allemaal met plezier. Ook het nukkige kind op de laatste rij.

Dit boek is dus een hoopvolle poging het tij in Nederland te keren. Niet met vage ondersteuningsplannen, maar met simpele, haalbare ingrepen.

Een lui letterland is een boek voor de leerkracht, de ouder en beleidsmaker. Vol gerichte boekentips per leeftijd en interesse.

Anne Steenhoff (1996) is leerkracht op een basisschool in Utrecht. Ze behaalde de tweede plek bij WriteNow! Amsterdam 2019 en schreef eerder al fictie voor TiradeDe Optimist en opiniestukken voor NRC.

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum