Tussen huis en hemel ligt de kroeg - een middag met Midas Dekkers

10 december 2017
| |

Dit programma is reeds uitverkocht. Wilt u een gesigneerd exemplaar van Volledige vergunning bestellen? Mail dan naar haarlem@athenaeum.nl.

Op zondagmiddag 10 december van 14.30– 16.00 is Midas Dekkers te gast in Café Sligting aan de Zijlweg in Overveen. Hij gaat in gesprek met Renee de Borst over zijn nieuwste boek, Volledige vergunning, een ode aan het café.

‘Ik ben onder de bar geboren. Zo heet dat als je van jongs af in een café bent opgegroeid. Mijn eerste vader had een café in Haarlem, de tweede een in Amsterdam.’ Midas Dekkers werd zelf geen kastelein, maar bioloog en schrijver en een boek over bijzondere cafés moest er dus wel een keer van komen. Het café lijkt immers het ideale mensenverblijf en Dekkers komt er dan ook graag, als gast en als observator.

‘Tussen huis en hemel ligt de kroeg. Een oase van troost en verlangen. Een goed café is alles. En toch ook veel niet. Het is geen oord van verderf en zeker ook geen plek van vertier. Niet voor de lol moet je in het café zijn, maar voor het leven.’ – uit: Volledige vergunning.

In Volledige vergunning beschrijft Midas Dekkers zijn favoriete cafés in Nederland, hun eigenzinnige eigenaren of barkeepers, kroegtijgers, de mores aan de stamtafel, de geneugten en gevaren van drankgebruik, en veel meer. Een goed café is klein en bruin. Het is een oord van geborgenheid. ‘In het café overvalt je een behaaglijkheid die je snel vrede met de wereld doet sluiten.’

Entree voor de middag met Midas bedraagt € 5,- en kaarten zijn verkrijgbaar bij Athenaeum Boekhandel, Gedempte Oude Gracht 70. Een kaart reserveren kan door te mailen naar: haarlem@athenaeum.nl. Zondagmiddag 10 december gaat het interview om 14.30 van start, de inloop is vanaf 14.00 uur. Café Sligting is gevestigd  aan de Zijlweg 18, 2051 BB te Overveen.

 

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum