Presentatie Conny Braam, Ik ben Hendrik Witbooi

04 oktober 2016 tot 04 oktober 2016
| | | | |

Uitgeverij Atlas Contact, ZAM, Afrovibes en het Compagnietheater nodigen u uit voor de presentatie van Ik ben Hendrik Witbooi, het nieuwe boek van Conny Braam. Tijdens de presentatie zal Conny Braam vertellen over haar nieuwe boek en verslag doen van de fascinerende zoektocht in Namibië naar een van de grootste vrijheidsstrijders die Afrika heeft gekend. De boekpresentatie is op dinsdag 4 oktober in het Compagnietheater in Amsterdam, 17:30 – 19:00 uur.

De honderden brieven die Hendrik - geschreven in het Kaap-Hollands - naliet hebben haar een uniek inzicht gegeven in de wereld van Witbooi: zijn liefde voor het oude volk van de Khoisan, de lessen van zendeling Olpp, zijn verontrusting over het westerse kredietstelsel dat van zijn volk werkslaven zal maken, zijn beweegredenen om op tachtigjarige leeftijd nogmaals een opstand tegen het Duitse koloniale leger te leiden en zijn intense verdriet als hij begrijpt dat Keizer Wilhelm II uit is op de totale vernietiging van de opstandige bevolking van de Duitse kolonie Zuidwest-Afrika – het huidige Namibië.

Bijzondere gast deze avond is Simon Witbooi, de achter-achter-achterkleinzoon van Hendrik Witbooi. Simon Witbooi is tevens bekend als de Zuid-Afrikaanse hiphopartiest HemelBesem.

DATUM
di 4 oktober 17:30 – 19:00 (inloop vanaf 17:00) Compagnietheater, Amsterdam, €5,- incl. drankje

TICKETS

pro-mbooks1 : athenaeum