Heimwee… Ciconia Consort & Rosita Steenbeek

14 oktober 2017 tot 14 oktober 2017
| | |

Op zaterdag 14 oktober (20.15 uur) brengen Ciconia Consort (onder leiding van Dick van Gasteren) en Rosita Steenbeek het programma Heimwee... ten gehore in Het Concertgebouw. Klanten van Athenaeum Boekhandel ontvangen 20% korting op hun toegangskaartjes.

Kortingscode aanvragen

Programma:
Luigi Boccherini, La musica notturna delle strade di Madrid
Ottorino Respighi, Antiche danze et arie per liuto, Suite No.3
Arturo Marquez, Danzon no. 2, arrangement voor strijkorkest
Pjotr Iljitsj Tjaikovsky, Souvenir de Florence
Charlie Chaplin, ‘Smile’ uit Modern Times

Heimwee is een verrassend veelzijdige emotie die aan de bron heeft gestaan van veel kunstvormen. Het Ciconia Consort en schrijfster Rosita Steenbeek zullen u meenemen in het verlangen naar huis & haard, geliefde personen en werelden die niet langer bestaan… Rosita Steenbeek zal tussen de muziekwerken voorlezen uit eigen werk, passende gedichten voordragen en ook met recente persoonlijke ervaringen een link maken naar actualiteiten van het dagelijks bestaan.

U hoort onder andere één van de grote romantische stukken uit het repertoire voor strijkers, ‘Souvenir de Florence’, een herinnering van Tjaikovsky aan de bijzondere stad waar hij enige tijd verbleef en Danzón no. 2 van de Mexicaanse componist Arturo Marquez dat een en al de nostalgische sfeer van het Zuid-Amerikaanse continent ademt. Tenslotte verklankt ‘Smile’, de slotscène uit de film Modern Times van Chaplin als geen ander muziekwerk het zogenaamde ‘Fernweh’, het verlangen naar het nieuwe leven, het onbekende elders en de verrekening met het heden. ‘What is the use of trying? Buck up- never say die, we’ll get along!’

Het gevoel van heimwee is niet land- en tijdgebonden. U hoort dan ook een gevarieerd muziekprogramma, muziekstijlen van pre-klassiek (Boccherini) tot hedendaags (Márquez) en van Zuid-Amerika tot Rusland.

Zaterdag 14 oktober 20.15 uur
Het Concertgebouw, Concertgebouwplein 10, Amsterdam
Entree: €32 / €15 < 27 jaar
Bestel uw kaarten online of via 0900 671 83 45

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum