Pia de Jong en Robbert Dijkgraaf over een veranderend Amerika

12 april 2017
| |

De nieuwe politieke situatie in de Verenigde Staten houdt de wereld en ook Nederland bezig. Wat betekent de regering Trump voor de Amerikaanse maatschappij? Wat zijn de consequenties voor onderwijs en wetenschap? Het echtpaar Dijkgraaf-de Jong woont sinds 2012 in Princeton, New Jersey. Op woensdag 12 april houden ze ieder een korte inleiding en gaan daarna met elkaar en het publiek in gesprek over de veranderingen in Amerika. Pia de Jong zal in haar introductie ingaan over hoe Amerika de afgelopen vijf jaar veranderde, door de ogen van haar verschillende rollen als columnist. Robbert Dijkgraaf zal ingaan op de positie van de wetenschap onder president Trump.

***Helaas is deze avond vol, en kunnen alleen leden van de AAC op de wachtlijst. Bent u lid en wilt u zich aanmelden? Stuur een mail naar aac@uva.nl***

Over de sprekers

Pia de Jong studeerde Nederlandse taal en letterkunde en psychologie aan de Universiteit Utrecht. In 2008 debuteerde ze met Lange dagen, waarmee ze de Gouden Uil Publieksprijs won. Max Pam schreef over haar in HP/De tijd: "Een literaire verassing die maar eens in de tien jaar voorkomt. De Nederlandse literatuur heeft er eindelijk weer een schrijfster bij.” In 2016 verscheen haar memoire Charlotte, over het jaar waarin haar dochter leukemie had. De Engelse vertaling Saving Charlotte: A Mother and The Power of Intuition verschijnt in juli 2017 bij W.W. Norton. Elke dinsdag schrijft ze over haar belevenissen in Amerika op de Achterpagina van NRC Handelsblad.

Robbert Dijkgraaf studeerde wis- en natuurkunde aan de Universiteit Utrecht. Hij onderbrak zijn studie voor een opleiding schilderen aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Nu is hij directeur van het Institute for Advanced Study in Princeton, deeltijd Universiteitshoogleraar aan de UvA en Ambassadeur UWC Nederland en Maastricht. Voor zijn vertrek naar de Verenigde Staten was hij president van de KNAW. Verder is hij o.a. bekend van de inspirerende live TV-colleges die hij verzorgt over wetenschap voor DWDD. Elke maand  schrijft hij over wetenschap voor NRC Handelsblad.

Programma

17:00 uur: Inloop

17.30 uur: Start bijeenkomst

18.45 uur: Einde bijeenkomst

Aansluitend diner (optioneel)

Blijft u eten?

Na de lezing wordt de, inmiddels traditionele, ‘clubschotel’ voor 15 euro geserveerd.
Een heerlijke huisgemaakte schotel voor een vriendelijke prijs en de mogelijkheid op tijd te vertrekken. Leden ontvangen 15% korting.

Aanmelden

Helaas is deze avond vol, en kunnen alleen leden van de AAC op de wachtlijst. Bent u lid en wilt u zich aanmelden? Stuur een mail naar aac@uva.nl.

 

Oudezijds Achterburgwal 235 | 1012 DL Amsterdam

Delen op

11,99
MINDBOOKSATH : athenaeum