Alt-Right, Trump and the cultural wars: Angela Nagle over Kill all Normies

12 november 2017
| | |

Wat definieert alt-right en hoe moet links daarmee omgaan? Angela Nagle, auteur van het recent verschenen boek Kill All Normies, analyseert vlijmscherp de opkomst van alt-right en hoe hun ideeën vanuit de donkerste hoeken van het internet mainstream werden. Maar ze spaart 'politiek-correct' links niet, dat volgens haar drastisch moet veranderen. Nagle gaat 12 november vanaf 15.00 bij De Balie in gesprek met Zihni Özdil en Constanteyn Roelofs.

Kaarten à € 12,50 / € 10,- via De Balie.

 

Volgens de New York Times is Angela Nagles’ boek Kill All Normies een van de beste uiteenzettingen over de oorsprong van alt-right. De “alt-rightbeweging”, zegt Nagle, loopt uiteen van neo-reactionaire en wit-separatistische bewegingen tot ‘geeky’ subculturen als 4Chan en Trump-supporters als Milo Yiannopolous. In De Balie analyseren we alt-right & linkse tegenbewegingen en onderzoeken we hoe Nagles analyse zich verhoudt tot de culture wars en identiteitspolitieke discussies die in Nederland woeden.

Zihni Özdil (Tweede Kamerlid GroenLinks, schrijver Nederland, Mijn Vaderland) reageert op het boek en analyseert de Nederlandse context.

Constanteyn Roelofs (historicus, journalist, o.a. voor Geenstijl) gaat in op de relatie tussen de 'donkerste hoeken' van het Internet en de opkomst van Alt-Right.

Voertaal: Engels

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum