De toekomst is geschiedenis door Masha Gessen

19 mei 2018
| |

Op 19 mei, vanaf 20.00 uur, een avond met Masha Gessen in De Balie. Gessen, bekroond journaliste, geeft een fenomenaal inzicht in de gebeurtenissen en krachten die haar geboorteland Rusland de afgelopen decennia hebben ontwricht. In haar nieuwste boek De toekomst is geschiedenis volgt ze de levens van mensen die geboren werden in de nadagen van het Sovjetrijk en opgroeiden met ongekende verwachtingen. Haar hoofdpersonen – kinderen en kleinkinderen van de bouwmeesters van het nieuwe Rusland – koesteren elk hun eigen aspiratie, als ondernemer, activist, denker of schrijver. Gessen geeft een lezing en zal daarna worden geïnterviewd door journalist en Rusland-deskundige Hans Loos. 

Gessen brengt in kaart hoe hun levens beïnvloed worden door de intriges van een verpletterend regime dat weigert zichzelf te begrijpen. Een regime waarin de oude Sovjetorde ongehinderd kan terugkeren in de vorm van de maffiastaat die Rusland nu is. De toekomst is geschiedenis is een sterk en urgent verhaal, een waarschuwing voor nu en alle tijden.

Masha Gessen (1967) is een Russisch-Amerikaanse journaliste en auteur van verschillende boeken, waaronder De man zonder gezicht. De macht van Vladimir Poetin, dat in vijftien landen verscheen. Ze ontving een Guggenheim Fellowship en een Carnegie Fellowship en publiceert onder meer in The New York Times, The New York Review of Books, The New Yorker, Slate en Vanity Fair. Na een lang verblijf in Moskou woont Gessen nu weer in New York.

Hans Loos (1969) is Rusland-deskundige, communicatiestrateeg en freelancejournalist. 

Kaarten kosten tussen de €10,- en €12,50. Bestel ze op de website van De Balie.

N.B. Lees ook onze voorpublicatie uit De toekomst is geschiedenis.

MINDBOOKSATH : athenaeum