Etgar Keret: Based on a True Story

02 augustus 2017
| |

Op woensdag 2 september om 21.00 uur een speciale vertoning van de documentaire Etgar Keret: Based on a True Story met regisseur Stephane Kaas.

Misschien wel de leukste, gekste, liefste documentaire van de afgelopen maanden is nog een paar keer op het witte doek te zien. Director's Cut. Etgar Keret: Based on a True Story is gemaakt door regisseur Stephane Kaas en schrijver Rutger Lemm. Deze sprankelende film gaat over hun lievelingsschrijver, de spraakmakende Israëlische verhalenverteller Etgar Keret. Over zijn korte verhalen, zijn absurde leven, maar vooral over de noodzaak om verhalen te vertellen. Een mix van documentaire en speelfilm, feiten, fictie, leugens en liefde. Keret verleende vol enthousiasme zijn medewerking aan hun plan.

De film onderzoekt hoe Etgar Keret zowel met zijn vele korte fictieverhalen, als met zijn ‘waargebeurde’ anekdotes, zo’n meesterlijke verteller is geworden. Kaas en Lemm filmden Keret en zijn omgeving in Tel Aviv en tijdens zijn boek-tournee in New York. Familie, vrienden en bekende namen als Jonathan Safran Foer, maar ook schrijver Gary Shteyngart en This American Life-host Ira Glass werden als verhalenexperts ondervraagd en vertelden hun favoriete Keret-verhaal na. Om Kerets denken inzichtelijk te maken en zijn rijke levensverhaal recht te doen, hebben de filmmakers verschillende verteltechnieken ingezet: animaties van de fictieverhalen, gemaakt door Bafta-winnares Nina Gantz en Digna van der Put, reconstructies van Kerets anekdotes, en een levendige montage met kijkjes achter de schermen.

Delen op

20,50
19,00
9,99
MINDBOOKSATH : athenaeum