Gabriel Tallent on My Absolute Darling

16 april 2018
| |

Maandag 16 april vanaf 20.30 bij De Balie gaat Ianthe Mosselman in gesprek met Gabriel Tallent over zijn uiterst succesvolle debuutroman Mijn allerliefste schat, literatuur en taal, maar ook over de onderwerpen die in het boek centraal staan, natuur, misbruik en overleven.

Kaarten

Volgens The Guardian is de thriller Mijn allerliefste schat het meest besproken boek van 2017, Stephen King noemde het boek een meesterwerk, vergelijkbaar met To Kill a Mockingbird en Catch-22. Tallent schetst op een grafische manier de verhouding tussen Turtle en haar vader die ze tegelijkertijd lief heeft en verafschuwt. Hij zorgt voor haar, maar is tevens een monster en misbruikt haar op verschillende manieren. De natuur is haar toevlucht, in de haar vrije tijd zwerft Turtle door het bosrijke gebied.

Gabriel Tallent studeerde aan Willamette University. Hij groeide op in Medocino in Californië, waar Mijn allerliefste schat zich afspeelt. Zelf omschrijft Tallent zijn jeugd als ‘vrije-uitloop’, waarin hij veel op avontuur ging en vaak langs de rivierbeddingen te vinden was om salamanders te zoeken. Hij is opgevoed door twee moeders. Bij hem thuis werd regelmatig gediscussieerd over literatuur, feminisme en gerechtigheid. Na zijn afstuderen werkte hij als gids in een natuurgebied in het noordwesten van de VS. Tallent woont in Salt Lake City.

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum