Grote Denkers: Duygu Asena

01 december 2017
| |

Op vrijdag 1 december om 20.00 uur sluit De Balie het tweede seizoen Grote Denkers af met de Turkse schrijfster en feminist Duygu Asena (1946-2006).

Asena was betrokken bij de uitgaven van verschillende vrouwenbladen die zich richtten op vrouwenemancipatie en schreef onder andere de romans Er is geen liefde en De vrouw heeft geen naam. Dit laatste boek was een instant bestseller, maar werd in 1998 bij de veertigste druk verboden door de Turkse regering omdat het zogenaamd gevaarlijk was voor kinderen en ondermijnend was voor het huwelijk als instituut. Na twee jaar van rechtszaken werd het boek weer toegestaan en vertaald naar onder andere het Nederlands en Duits. Asena zette zich haar hele leven in voor de rechten van vrouwen en tegen huiselijk geweld.

Tijdens deze editie van Grote Denkers staan we stil bij het werk en leven van Duygu Asena en de vrouwenbeweging in Turkije vanaf het Ottomaanse Rijk.

In aanloop naar het programma organiseren we op 26 november de Duygu Asena leesclub waarin we in het werk van dé grote feminist van Turkije duiken. Klik hier voor meer info.

Grote Denkers

Grote Denkers is een programmareeks waarin inspirerende vrouwelijke schrijvers/denkers uit de wereldgeschiedenis centraal staan. Vrouwen die stuk voor stuk onze kijk op de wereld hebben veranderd en teksten schreven die vandaag de dag nog steeds tot de verbeelding spreken.

Redactie en presentatie: Merlijn Geurts en Mirthe Frese

 

Bestel hier uw kaartjes.

We Are Public
Dit programma is gratis voor leden van We Are Public. Reserveren kan telefonisch via 020 5535 100 (dagelijks vanaf 16:30 uur). Vergeet niet je kaartje af te halen bij de kassa op vertoon van je pas!

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum