Hypochonderen in Fukushima - 7 jaar na de kernramp

11 maart 2018
| | | |

Op 11 maart gaat TINKEBELL. in De Balie onder leiding van moderator Myrthe Hilkens in gesprek met een aantal experts over de situatie in Fukushima zeven jaar na de kernramp. Met o.a. emeritus professor Science, Technology and Society Wim Turkenburg en namens milieu organisatie Green Cross, Robert Nieland. U bent van harte welkom op 11 maart om 15.00 in de Balie.

De kernramp in Fukushima op 11 maart 2011: iedereen herinnert zich het nieuws. En waarschijnlijk gaan de meeste mensen er vanuit dat velen stierven door de straling. Maar dat is niet zo. Er zijn geen stralingsdoden.

Er zijn wel mensen overleden; honderden zelfs. Alleen was de doodsoorzaak niet de vrijgekomen straling, maar stress ten gevolge van angst voor deze straling. TINKEBELL. reisde zeven weken lang door het getroffen gebied en schreef hier voor uitgeverij Atlas Contact het boek Het gevaar van angst - hypochonderen in Fukushima over.

Het gesprek zal gaan over kernenergie, het belang van goede communicatie en over het gevaar van angst die kan ontstaan wanneer overheden en instanties falen in het delen van belangrijke informatie. TINKEBELL zal haar bevindingen en ervaringen toelichten en er worden filmfragmenten getoond die zij in Fukushima maakte, samen met filmmaker Linda Zwart.

TICKETS

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum