Marguerite Duras Leesclub

03 september 2017
|

Op 3 september om 20.00 uur in De Balie een leesclub rondom een werk van Marguerite Duras onder leiding van Renée van Marissing.

In aanloop naar het programma Grote Denkers: Marguerite Duras op 7 september, organiseren we de Marguerite Duras Leesclub voor iedereen die altijd al iets van Duras wilden lezen of voor wie zich verder in haar werk wil verdiepen. Onder leiding van schrijver Renée van Marissing gaan we in gesprek over de bijzondere stijl van Duras en de belangrijkste thema’s in haar werk.

Van Marissing over Duras: 'Het is de onverbiddelijke maar liefdevolle toon waarop Duras schrijft over thema's als wanhoop, liefde en dood die me vanaf het eerste boek dat ik van haar las heeft gegrepen. Ze is een meester in het maken van omcirkelende bewegingen en tegelijkertijd is haar werk bijzonder kernachtig.'

Renée van Marissing (1979) is schrijver van romans, hoorspelen en (muziek)theater teksten. Daarnaast treedt ze vaak op met haar teksten, alleen of samen met muzikanten, dansers of beeldend kunstenaars. In september 2017 verschijnt haar nieuwe roman, Parttime astronaut bij uitgeverij Atlas Contact.

Begin augustus wordt bekend gemaakt welk werk we gaan bespreken.
Een kaartje kost 5 euro inclusief een consumptiebon. Koop je kaartje op tijd, er is een beperkt aantal plaatsen.

MINDBOOKSATH : athenaeum