Nacht van Rome - Stad van Zeven Zonden

20 mei 2017
| |

Na het succes van de eerste – uitverkochte – editie in 2016, presenteert het Koninklijk Nederlands Instituut Rome op zaterdag 20 mei in De Balie in Amsterdam de Nacht van Rome - Stad van Zeven Zonden. Tijdens deze Nacht van Rome worden de duistere kanten van de Eeuwige Stad belicht. Hoogmoed, hebzucht, lust, jaloezie, vraatzucht, woede en luiheid… Geen van deze zeven zonden is Rome vreemd.

In een wervelend programma zoomen we in op ieder van deze zonden. Jarl van der Ploeg, Italië-correspondent voor de Volkskrant, spreekt over de hebzucht van Italiaanse politici. Kunsthistoricus en priester Antoine Bodar gaat met journaliste Hedwig Zeedijk in gesprek over zonde en deugd in Rome. En Onno en Charlotte Kleyn belichten de vraatzucht en zondes in de Italiaanse keuken. Ook de jaloezie in Italiaans voetbal, hoogmoed in de funeraire Renaissance architectuur en academische luiheid staan nog op het programma! Kortom, een zondige avond om niet te vergeten. 

Tickets

Toegang: €15,-

Benieuwd naar de rest van het programma? Kijk dan op: www.nachtvanrome.nl. Op de hoogte gehouden worden? Like de Nacht van Rome dan op www.facebook.nl/nachtvanrome.  

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum