Onder Professoren: Damiaan Denys & Jim van Os

16 januari 2019
| |

Woensdag 16 januari (20.00) organiseert De Balie een gesprek tussen Damiaan Denys, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie, en psychiater Jim van Os.

Kaarten

'Teveel mensen zitten onterecht in de psychiatrie,' zo brak Damiaan Denys, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie, onlangs het debat open. Ze lijden wel, maar zijn niet ziek. Psychiater Jim van Os ziet ook dat de druk op de psychiatrie enorm is, maar stelt dat Denys te makkelijk praat over psychisch lijden. Het systeem moet worden aangepakt, niet de patiënt weggezet. In De Balie gaan de twee vooraanstaande hoogleraren in gesprek met elkaar over de toekomst van de Nederlandse psychiatrie.

Sprekers

Damiaan Denys is filosoof en hoogleraar psychiatrie aan de UvA. Sinds 2016 is hij voorzitter van de NVVP. Zijn interview aan NRC 'Het is niet normaal om mooi en succesvol te zijn en alles onder controle te hebben' maakte veel los.

Jim van Os is epidemioloog en psychiater. Van Os is lid van de KNAW. In NRC schreef hij samen met Menno Oosterhoff een kritische reactie op het interview met Denys: 'Zet psychisch probleem niet weg als gezeur.'

Kaarten

Kaarten zijn tussen de €10,- en €12,50 en zijn verkrijgbaar op de website van De Balie.

MINDBOOKSATH : athenaeum