Presentatie Dirk de Wachter, De Wereld van De Wachter

12 november 2016 tot 12 november 2016
| | | | |

Thierry Baudet gaat in gesprek met auteur Dirk de Wachter over zijn nieuwe boek De Wereld van De Wachter, op zaterdag 12 november (20.00-22.00 uur) bij de Balie

Kun je een zinvol bestaan leiden in een wereld zonder God, zonder ideologie en zonder tijd? De moderne ‘dikke ik’ construeert zijn of haar identiteit op basis van een grenzeloos geloof in de maakbaarheid van het individu. De meritocratische samenleving schrijft ons voor dat je succes in eigen hand hebt, maar wat gebeurt er na tegenslag? Falen is immers ook je eigen verantwoordelijkheid en er is amper een maatschappelijk of spiritueel vangnet. Waar vind je betekenis in deze dolgedraaide maatschappij? Hoe moet je samenleven, als je op jezelf bent aangewezen?

In De Wereld van De Wachter staat succesauteur Dirk De Wachter op uit de psychiaterstoel en trekt de wereld in. Deze reis voert ons langs een ledige genotscultuur, religieuze (on)zekerheden en het falen van de grote verhalen. Op zoek naar de mens die hij is. Op zoek naar de manier waarop mensen vandaag echt kunnen samenleven.

Van literatuur en kunst over virtual reality tot de kracht van de jeugd: De Wereld van De Wachter is een neerslag van een persoonlijke zoektocht naar hoop voor de moderne mens. Thierry Baudet zal het boek van commentaar voorzien en gaat in gesprek met De Wachter over de bovengenoemde zoektocht naar zingeving.

Kaarten

Normaal: € 10,00
Student: € 8,50
CJP: € 8,50
Stadspas: € 8,50
Ik heb De Balie Cultuur Pas: € 8,50

KAARTEN BESTELLEN

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum