Van God Los: Minder gelovig, meer op zoek?

14 januari 2019
|

Maandag 14 januari (20.00) organiseert De Balie de Kerk en Wereld-lezing waarin hoogleraar Godsdienstsociologie Joep de Hart de secularisatie van Nederland onderzoekt; hoe dit zo gekomen is en wat dit betekent voor de samenleving.

Kaarten

Als het geloof in traditionele religies in Nederland afneemt, wat blijft er dan over aan religieuze waarden? En welke vormen van zingeving zijn er in de plaats gekomen? Het SCP rapporteerde dat over de gehele linie minder dan de helft van Nederland nog religieus is. In de Kerk en Wereld-lezing onderzoekt hoogleraar Godsdienstsociologie Joep de Hart hoe dit zo gekomen is en wat dit betekent voor de samenleving. Hoe houdt de samenleving zichzelf ethisch bij de les in een tijd van secularisatie? En hoe kunnen religieuze waarden ons helpen in gepolariseerde discussies rond traditie en migratie?

Over Wat Maakt Ons Mens

In 2019 start De Balie in samenwerking met Kerk en Wereld de serie 'Wat Maakt Ons Mens'. Daarin vraagt De Balie kunstenaars, politici, schrijvers en andere denkers deze vraag te beantwoorden vanuit hun eigen discipline. Zij spreken zich n.a.w. uit over 'de scheppende mens', 'de stervende mens' en 'de heroïsche mens'. We trappen de serie af met een speciale editie van de jaarlijkse Kerk en Wereld-lezing door hoogleraar Joep de Hart.

Over de spreker

Joep de Hart is bijzonder hoogleraar ‘Kerk en Wereld’ aan de Protestantse Theologische Universiteit. Daarnaast is hij Senior Wetenschappelijk Medewerker bij het Sociaal Cultureel Planbureau.

Kaarten

Kaarten zijn tussen de €10,- en de €12,50 en zijn verkrijgbaar op de website van De Balie.

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum