Vrouwen die schrijven zijn gevaarlijk: Een literaire salon met Sarah Sluimer en Persis Bekkering

04 december 2018
| | |

Naar aanleiding van hun romans gaat Yoeri Albrecht, directeur van De Balie, dinsdag 4 december (20.30) in gesprek met Sarah Sluimer en Persis Bekkering over hun schrijverschap en de rol van mannen in de kunst en literatuur.

Kaarten

Begin dit jaar verschenen er twee debuutromans van jonge vrouwelijke auteurs, met allebei een mannelijke kunstenaar in de hoofdrol. Zowel Sarah Sluimer als Persis Bekkering schetsen beide ietwat negatieve portretten van de mannelijke hoofdpersoon in hun boeken: het zijn kunstenaars die zich verheven voelen. Waarom kiezen deze jonge debutanten voor een mannelijke kunstenaar als protagonist? Wat willen ze vertellen met hun boek? Ligt mannelijk kunstenaarschap onder vuur in een tijd waarin vrouwen steeds meer ruimte innemen en kritiek leveren?

Over de sprekers

Sarah Sluimer is programmamaker, journalist en opiniemaker voor onder meer De Volkskrant en Opzij. Voorheen was ze redacteur bij De Balie en schreef ze voor De Correspondent. Ze schrijft onder andere over feminisme en cultuur. Aan de Universiteit van Amsterdam studeerde ze Theaterwetenschap en aan de Universiteit van Utrecht Performance Studies. Met haar roman Keizer maakte Sluimer eerder dit jaar een denderend debuut.

Persis Bekkering is schrijver. Haar debuutroman Een heldenleven verscheen afgelopen januari bij Prometheus en werd enthousiast ontvangen door de pers. Kort proza verscheen sindsdien in De Gids, Revisor en DW B. Naast fictie schrijft ze over literatuur en klassieke muziek voor onder andere De Volkskrant. Ze studeerde Griekse en Latijnse taal en cultuur in Groningen.  

Yoeri Albrecht is directeur van De Balie.

Kaarten

Kaarten zijn de €7,50 en verkrijgbaar via de site van De Balie.

Delen op

9,99
pro-mbooks1 : athenaeum