Debutantenbal 2019 – Verhalen verbinden

06 april 2019
| | | | |

Wil jij debuteren? Ben jij een slammer, een dichter of schrijver? Kom dan op 6 april (19.00 uur) naar het feest waar je kunt daten met redacteuren, uitgevers en producenten: het Debutantenbal in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond! Waar ieder jaar weer nieuw schrijftalent wordt ontdekt. Dit jaar tonen bekende schrijvers zich van hun gevoelige kant. Leer van de schrijvers Thomas Verbogt en Marieke Lucas Rijneveld hoe je over gevoelige zaken schrijft. Luister en beleef met debutant Sander Pleij hoe hij over de kwetsbare en eenzame mens in de door kunstmatige intelligentie gestuurde wereld van morgen schrijft en hoor van zijn hoofdredacteur Jasper Henderson waarom hij debuteerde bij Lebowski Publishers. Eén ding is duidelijk: verhalen verbinden.

Kaarten

Dit jaar gaat de publieksprijs naar Semhar Abera met haar verhaal over de eerste liefde. Wie gaat er naar huis met de vakjuryprijs? Lees hier alle genomineerde inzendingen en kom naar het Bal om de uitreiking mee te maken. Juryvoorzitter Thomas Verbogt maakt de winnaar van de Debutantenschrijfwedstrijd op 6 april bekend.

Verhalen Verbinden

Deze avond staat in het licht van gevoelige onderwerpen als je anders voelen, of anders zijn, over seksuele taboes, over eenzaamheid en nergens thuis voelen en het belang van verhalen. Want verhalen laten ons de werelden van anderen zien, waardoor we elkaar blijven begrijpen. Verhalen en fictie verbinden en vertellen ons meer over de waarheid dan de feiten en de werkelijkheid.

Bekijk hier het het volledige programma en lees meer over het thema.

Delen op

19,95
21,99
pro-mbooks1 : athenaeum