Lezing Mo Gawdat over De logica van Geluk

19 september 2017
|

Google-topman Mo Gawdat bezoekt Nederland om te spreken over zijn boek De logica van geluk. Naast een tweetal optredens op grote evenementen, geeft hij één lezing (voertaal Engels). Athenaeum Boekhandel en Uitgeverij Brandt organiseren deze lezing op dinsdag 19 september, 20.00 in een unieke locatie: de Haarlemse Koepel. 

Kaarten

Mo Gawdat, een uitzonderlijk denker, is Chief Business Officer bij Google [X], een topteam van ingenieurs dat de futuristische ‘dromenfabriek’ vormt. Hij ontwikkelde een algoritme dat weergeeft hoe ons brein geluk en verdriet ervaart en verwerkt.

De aanleiding tot zijn onderzoek kwam in 2001 toen Mo Gawdat zich realiseerde dat hij weliswaar gezond, extreem rijk en succesvol, maar diep ongelukkig was. Logica en wetenschap boden houvast en leidden uiteindelijk tot een oplossing. Na uitgebreide studie van controleerbare feiten, vond hij de vergelijking voor blijvend geluk.

Dertien jaar later, in 2014, kwam plotseling de ultieme test voor het algoritme: Ali, de 21-jarige zoon van Mo, overleed tijdens een routine-operatie. De vergelijking bood houvast en hielp de familie Gawdat bij het verwerken van hun verlies. Mo vond een nieuwe missie: zijn bevindingen publiek maken en zoveel mogelijk mensen helpen meer geluk te ervaren.   

In De logica voor geluk laat Mo Gawdat zien waar zich de blinde vlekken in ons brein bevinden en biedt hij een stap-voor-stap methode om ons vermogen tot geluk te vergroten. Een onmisbaar boek voor elke creatieve, innovatieve, pragmatische en ondernemende denker op zoek naar geluk. 

  • datum: dinsdag 19 september
  • tijd: 19.30 uur zaal open, 20.00 uur aanvang
  • kaarten: € 10,- voor de lezing, € 40,- voor de lezing en tweegangen diner inclusief wijn en koffie
    uitsluitend verkrijgbaar via: yourticketprovider.nl
  • locatie: De Koepel, Harmenjansweg 4, Haarlem

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum