Bas Haring en de economie #2: Hoe is de samenleving georganiseerd?

12 november 2018
|

Maandag 12 november (20.00) organiseert De Nieuwe Liefde de tweede editie van Bas Harings hoorcolleges, over specialisatie, ongelijkheid, rente en groei.

Kaarten

Over het programma

Waarom zit de keuken apart in het huis? Is het terecht dat een hoogleraar meer verdient dan een tuinman? Moet er altijd groei zijn en wat groeit er dan? Waar komt rente vandaan?

Economie is overal en beïnvloedt ons dagelijkse leven. Maar wat weten we nou eigenlijk van economische zaken als prijzen, rente, marktwerking, groei en recessies. Bijzonder hoogleraar ‘publiek begrip van de wetenschap’ en filosoof Bas Haring liep zelf rond met deze vraag en besloot zich te verdiepen in het vakgebied van de economie. In drie hoorcolleges deelt hij zijn zoektocht en ontdekkingen. De hoorcolleges zijn als reeks of afzonderlijk van elkaar te bezoeken.

De onderwerpen van de tweede aflevering zijn specialisatie, ongelijkheid, rente en groei. Haring beantwoordt vele vragen met heldere voorbeelden. Vanuit verschillende perspectieven en met humor maakt hij complexe materie voor de toehoorder inzichtelijk en schuwt hij niet zijn eigen mening te geven.

Over de spreker

Bas Haring is hoogleraar Publiek begrip van wetenschap aan de Universiteit Leiden en een veelgelezen auteur. Hij promoveerde in 1997 in de Kunstmatige Intelligentie en houdt zich bezig met de relatie tussen de natuurwetenschap en filosofische vraagstukken. Zijn debuut Kaas en de Evolutietheorie won in 2002 de Gouden Uil voor jeugdliteratuur en de Eureka!-prijs voor populair wetenschappelijke literatuur. Bovendien presenteerde hij het populair filosofische televisieprogramma Stof dat door de RVU uitgezonden werd. Zijn meest recente boek is ‘Waarom cola duurder is dan melk’ (2016). Bij Home Academy verschenen eerder van hem de hoorcolleges De evolutietheorie en Het bewustzijn.

Kaarten

Kaarten zijn tussen de 9,50 en 12,50 en verkrijgbaar op de website van De Nieuwe Liefde.

pro-mbooks1 : athenaeum