De Andere Lees!club: Liefdesperikelen & taboes

10 november 2019
| | |

Na het succes van de nieuwe opzet dit voorjaar gaat De Andere Lees!club op dezelfde weg verder. Naast een klassieker bespreekt Lidewijde Paris een actuele roman die met een literair thema eraan is verbonden. Deze keer Turks Fruit x Wijzigingen bijhouden, over liefdesperikelen en taboes. Wees daarbij op 10 november 16.00!

Tickets

Na het succes van de nieuwe opzet dit voorjaar gaat De Andere Lees!club op dezelfde weg verder. Naast een klassieker bespreekt Lidewijde Paris een actuele roman die met een literair thema eraan is verbonden.

Uitgangspunt bij De Andere Lees!club is steeds ‘Hoe werkt literatuur?’ en dat in de breedst mogelijk zin van het woord. Waarom werden deze romans klassiek? Benaderen schrijvers bepaalde thema’s nu anders? En zo ja: hoe anders én waarom? Hoe werd én hoe word ik als lezer meegesleept? Waar gaat het boek eigenlijk écht over? Voorgrond- en achtergrondverhaal. Wat zijn de literaire technieken waarmee de schrijver zijn spel speelt?

In een gesprek met de zaal loopt Lidewijde Paris deze vragen af. Het is niet noodzakelijk de romans gelezen te hebben, maar het maakt de middag natuurlijk wel interessanter.

In de derde editie dit najaar van De Andere Lees!club gaan we in op liefdesperikelen en taboes. Wie kent Turks fruit van Jan Wolkers niet? Toch was dit tragische liefdesverhaal bij verschijnen in 1969 een taboedoorbrekend boek, niet alleen om de vrijmoedige seks maar ook om de openheid waarmee over kanker werd geschreven. Van een heel andere orde zijn de taboes in Sayed Kashua’s Wijzigingen bijhouden. Om te beginnen doorbreekt de schrijver al een soort taboe door als Palestijn in het Hebreeuws te schrijven. In zijn roman wordt de clou bepaald door een gruwelijk taboe, maar daar kom je pas laat achter. Kortom: twee perfecte romans voor ‘Liefdesperikelen & taboes’.

Delen op

21,99
pro-mbooks1 : athenaeum