De poëzie van K. Schippers

15 mei 2016
| | | |

Zondag 15 mei, vanaf 16.00 staat K. Schippers centraal in de laatste aflevering van het seizoen van De poëzie van - in De Nieuwe Liefde. Met poëzie van K. Schippers, muziek van Patrick Votrian en presentatie van Tommie van Eck.

Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is
 

Bovenstaande regel is de dichter K. Schippers ten voeten uit: ogenschijnlijk gewoon  en eenvoudig, maar prikkelend en verrassend. Door de ogen van Schippers, de literatuur binnengestapt met zijn collega Bernlef en hun tijdschrift Barbarber, wordt eigenlijk alles  vreemd of bijzonder. Een vrouw op een fiets, een straatnaambordje, een landschap. Ook van hem is het gedicht ‘Bij Loosdrecht’: ‘Als dit Ierland was / zou je beter kijken.’
En de taal is bij Schippers nooit gewoon. Er mogen getallen in, rare opsommingen, uitroepen. Zijn poëzie speelt als een kind dat nog lang niet wil gaan slapen.

Deze middag draagt hij voor en wordt de muziek verzorgd door Patrick Votrian, die een van de indrukwekkendste blaasinstrumenten bespeelt die er zijn: de tuba. Groot, vol en warm, maar bij hem ook verrassend speels en snel. Een middag die vol zal zijn van verrassingen. Ook in het programma: samen met filmmaker Kees Hin laat Schippers fragmenten zien uit films die ze samen maakten. Spannende, parelende, domme, komische - unieke fragmenten!'

Van tevoren bieden we de mogelijkheid om te komen lunchenBestel hier de poëzielunch.

Deurverkoop: €16 | Online verkoop: €15  | 1,5 uur zonder pauze | gestreamd via DNL-TV | incl. drankje

Bespaar een euro per kaartje door je tickets online te bestellen.

Let op: na aanvang geen toegang. Reeds gekochte kaarten worden bij te laat komen niet gerestitueerd.

Als het programma is uitverkocht kun je jezelf op de wachtlijst laten zetten. Meld je vanaf 45 minuten voor aanvang bij de kassa. Daar geef je aan hoeveel kaartjes je zou willen, waarna je per kaartje een apart nummer ontvangt. 5 minuten voor de start van het programma kom je dan terug en roepen we, als er lege stoelen zijn, de nummers op volgorde om.

Tommie van Eck

Presentatie door Tommie van Eck, hij was redacteur bij Prometheus en De Bezige Bij, hoofdredacteur van Uitgeverij Thomas Rap en zakelijk leider bij Toomler/Comedytrain. Sinds 2014 is hij zelfstandig redacteur en tekstschrijver voor o.a. De Bezige Bij, Finkers Theaterbureau en Wendy Magazine. Dit wordt zijn vierde seizoen als presentator van de poëzieprogramma’s bij De Nieuwe Liefde.

Mirjam van Hengel

De poezie-serie staat onder curatorschap van Mirjam van Hengel. Zij is freelance poezieredacteur voor o.a. Uitgeverij Querido. In 2014 verscheen haar het succesvolle en veelgeprezen portret van Leo en Tineke Vroman, Hoe mooi alles. Het boek is inmiddels bewerkt voor het theater, met Kees Hulst als Esther Scheldwacht in de hoofdrollen. Momenteel werkt ze aan de biografie van Remco Campert. 

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum