#Feelings: een ode aan woede

22 januari 2019
| | | |

Sta jij jezelf wel eens toe om echt kwaad te worden? En waar ligt het keerpunt van gezonde naar destructieve woede: een harde stem, een beschuldiging, een klap, een wapen, een bom? Verzet kan tot woede leiden en woede tot (maatschappelijk) verzet. Naar buiten gericht kan het explosief zijn en anderen schaden, maar wanneer ingehouden, kan het je van binnenuit opvreten. Hoe gebruiken we woede, een van de meest krachtige emoties, ten goede? Daarover praat Sophie Derkzen op dinsdag 22 januari (20.00 uur) bij De Nieuwe Liefde met theoloog Rikko Voorberg, pyscholoog/pyschoanalyticus Wouter Gomperts en schrijver/journalist Hassnae Bouazza.

Rikko Voorberg schreef over ‘de kracht van diepgevoeld vloeken, een zuiver godverdomme’ en zette zijn woede onder andere in voor hulp aan vluchtelingen.

Wouter Gomperts publiceerde de laatste jaren over agressie. Vanuit zijn vak kan hij zowel de persoonlijke en emotionele, als maatschappelijke kant van woede toelichten.

Hassnae Bouazza schrijft over de Arabische wereld voor Vrij Nederland en opiniestukken in de NRC, de Volkskrant, de website Frontaal Naakt en heeft haar eigen online glossy Aisha Qandisha waarop haar uitgesproken – soms woedende – meningen veel aandacht trekken.

Sophie Derkzen praat met hen en met een trainer in anger management. Het publiek kan meepraten over ervaringen (wanneer was je het allerkwaadst en wat deed je toen?) en er zullen driftaanvallen van het scherm en van het podium spatten.

Kaarten voor dit programma zijn te bestellen op de website van De Nieuwe Liefde.

pro-mbooks1 : athenaeum