Hoe lees ik? Lidewijde Paris over het lezen van literatuur

07 februari 2017
|

Boeken zitten vol stille signalen, maar hoe herken je die? En wat bedoelt een schrijver ermee? Iedereen leest vanuit zijn eigen ervaringen en is op zoek naar zijn eigen antwoorden. Toch zijn er wel een paar aanwijzingen die elke lezer kunnen helpen een tekst eens anders te lezen. Met haar boek Hoe lees ik? wil Lidewijde Paris laten zien hoe literatuur werkt en waarom het zo werkt om zo het plezier van het lezen te vergroten. 7 februari om 20 uur in De Nieuwe Liefde gaat Paris hier verder op in.

N.B. Eerder publiceerden we voor uit Lidewijde Paris' Hoe lees ik.

Literaire principes komen overal in het dagelijkse leven en in de kunst voor, waar we ze bijna vanzelfsprekend vinden. Deze avond is een levendige rollercoaster aan informatie en inzichten: van filmpjes, naar schilderijen, posters en advertenties. Van alles wordt in verband gebracht met literatuur. Het publiek wordt uitgenodigd mee te denken en kan tussendoor alles vragen. Paris schakelt steeds over naar voorbeelden uit de literatuur waardoor teksten tot leven komen. Na deze avond haal je misschien wel meer uit een boek, lees je iets minder argeloos en ben je bedacht op…?

Lidewijde Paris
Zeven jaar lang was Lidewijde Paris recensent voor Opium Radio en twee jaar lang selecteerde ze elke week een literair verhaal voor Vrij Nederland en leidde dat in. Al negen jaar runt ze met Frank van Doeselaar De Literatuurfabriek in Middelburg. In 2016 begon ze met De Lees!ambassade, een project dat op een onderhoudende manier het literaire lezen wil stimuleren.

Normale prijs: €7,50
CJP, studenten- of stadspas: €5,-

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum