Zwart #3 Nestbevuilen of niet?

11 december 2018
| | |

De talkshowserie Zwart nodigt schrijvers, denkers, lezers en publicisten uit te praten over begrippen en thema’s als meerstemmigheid, panafrikanisme en cultural appropriation. Wie claimt het zwarte perspectief? Wat zijn de verhalen van jonge Nederlanders met Afrikaanse roots? Kan je kritisch zijn op je afkomst en op welke manier? Maandag 11 december (20.00) organiseert De Nieuwe Liefde een avond rond Eus van Özcan Akyol, Wees Onzichtbaar van Murak Isik en essays van Anil Ramdas.

Kaarten

Over het programma

Nestbevuilen is een Nederlandse traditie: rebelleren tegen ouders, opvoeding en omgeving bracht schrijvers als Maarten ’t Hart en Jan Wolkers groot succes. Het lijkt zelfs een pre als je serieus genomen wil worden als literair auteur, en hetzelfde geldt voor schrijvers van kleur. Hoe meer ze zich afzetten tegen hun ‘niet-westerse’ opvoeding, hoe meer roem. Maar waarom? En kan het ook zonder?

We kijken naar Eus van Özcan Akyol, Wees Onzichtbaar van Murak Isik en essays van Anil Ramdas en onderzoeken of het mogelijk is kritisch te zijn, zonder af te geven op je afkomst.

#3 Nestbevuilen of niet? is de derde aflevering in de driedelige serie Zwart. Bekijk de hele serie hier.

Kaarten

Kaarten zijn tussen de €10,- en de €12,50 en zijn verkrijgbaar op de website van De Nieuwe Liefde.

pro-mbooks1 : athenaeum