Met het boek op tafel: Bert Wagendorp

26 mei 2023
| | | |

De Pletterij organiseert in samenwerking met de lokale boekhandels de talkshow Met het boek op tafel. Eens per maand op vrijdagavond bespreekt Marcel Duyvestijn met spraakmakende gasten welk boek hem of haar heeft geïnspireerd. In deze editie: Bert Wagendorp met Kalle. 

Het thema van de avond is journalistiek, de waarheid en begint om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de Pletterij. 

Bert Wagendorp is misschien wel de beste columnist van Nederland. Al 16 jaar is hij een van de belangrijkste columnisten van de Volkskrant. Ook als schrijver behoort hij tot de grootsten. Ventoux werd een bestseller en is verfilmd. Nu schrijft hij aan een trilogie, die speelt in het Amerika van de burgeroorlog. Deel 1, Phoenix, verscheen begin vorig jaar en nu is deel 2 uit: Kalle 

De Amerikaanse Burgeroorlog is losgebarsten en Abel Sikkink en zijn beste vriend Kalle komen aan in Cairo, Illinois. Met hun fotowagen trekken de twee jongemannen door het Westen van Amerika om de gruwelijke gebeurtenissen aan het front vast te leggen in krantenverhalen en foto’s. Intussen blijft Abel zoeken naar de waarheid achter de ramp met het vergane schip Phoenix en wordt het lot van zijn vermeende dode broertje Antonie steeds raadselachtiger. In het tweede deel van 'De memoires van Abel Sikkink' neemt Bert Wagendorp je weer mee in het kolkende levensverhaal van een journalist in de negentiende eeuw. Oude bekenden als dichter Walt Whitman en krantentycoon James Gordon Bennett keren terug tegen de achtergrond van een verscheurd Amerika en de glamour van de New Yorkse theaterwereld.

 

Delen op

26,99
24,99
pro-mbooks1 : athenaeum