Schrijvers op zondag: Simone Atangana Bekono

09 mei 2021
| |

Op initiatief van vijf Haarlemse boekhandels en Literair Haarlem voert Manon Duintjer een-op-eengesprekken met Haarlemse schrijvers in De Pletterij - en online te bekijken. Zij gaat 9 mei vanaf 16.00 in gesprek met Simone Atangana Bekono over haar romandebuut Confrontaties, dat voor de Libris Literatuurprijs 2021 genomineerd is.

De zestienjarige Salomé Atabong zit vast in een jeugddetentiecentrum, omdat ze op een middag twee schoolgenoten ernstig heeft mishandeld. Ze probeert haar hoofd koel te houden tussen de andere meiden, irritante psychologen en treiterende begeleiders. Over een maand mag ze naar huis, waar alleen een gezin wacht dat al lang geleden uit elkaar is gevallen. En de anderen in het dorp. Wat zullen zij doen?

Simone Atangana Bekono (1991) studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArtEZ met een bundeling van gedichten en brieven getiteld hoe de eerste vonken zichtbaar waren, die in herdruk verscheen bij Wintertuin Uitgeverij in samenwerking met Lebowski Publishers. Simone werd geselecteerd voor het Slow Writing Lab en voor CELA, een ontwikkeltraject voor schrijvers en vertalers in zes Europese landen. In 2018 werd hoe de eerste vonken zichtbaar waren bekroond met de Poëziedebuutprijs Aan Zee en in 2019 ontving ze het Charlotte Köhler Stipendium voor haar poëzie. Simone zit in een talentontwikkeltraject van De Nieuwe Oost | Wintertuin.

Manon Duintjer (1969) is schrijver, schrijfdocent en journalist. Ze schreef onder andere de roman We zijn verdwaald en ontwikkelde het filosofiespel Nomizo. Als docent is Manon verbonden aan de Schrijversacademie en de Querido Academie. Zij interviewt regelmatig auteurs in het openbaar. Manon woont in Haarlem met haar man en twee kinderen.

Schrijvers op Zondag is een online initiatief van Athenaeum Boekhandels, Boekhandel Blokker, Bredero Boeken, De Vries | Van Stockum, Kennemer Boekhandel en Stichting Literair Haarlem in samenwerking met De Pletterij. De eerste aflevering was met Frénk van der Lindende tweede was met Jessica Durlacher, de derde is met Philip Dröge (deze afleveringen zijn terug te kijken via de agenda-items), de vierde met Erik van Muiswinkel en de vijfde met Matthias Rozemond.

De virtuele toegang is gratis - een bijdrage aan de kosten is welkom.

pro-mbooks1 : athenaeum