Nexus symposium: An Education in Counterculture

26 mei 2018
| | | |

Een middag lang vertellen Patti Smith, Lenny Kave en Seam Wilentz, aan de hand van beelden en muziek, het verhaal over wat counterculture was en wat het voor ons nu nog kan betekenen: An Education in CountercultureHet Nexus symposium: U bent van harte welkom op 26 mei 2018, om 13.30, in het DeLaMar Theater Amsterdam.

Counterculture, die term muntte socioloog Theodore Roszak voor de maatschappelijke revolte in de zestiger jaren. De hoofdstad van deze tegencultuur was New York. Eerst als broedplaats voor nieuwe visies op de kunst, het leven en de wereld: de poëzie van de Beatgeneration; de muziek van Bob Dylan; seks, drugs en rock-’n-roll. Maar later ook als strijdperk voor de Burgerrechtenbeweging, het verzet tegen de oorlog in Vietnam en tegen een materialistische, autoritaire samenleving.

Zangeres en schrijfster Patti Smith, haar gitarist en rock-’n-roll-historicus Lenny Kaye, en Dylan-biograaf Sean Wilentz – wiens vader de boekhandel 8th Street Books bestierde, waarin de Beatgeneration van Allen Ginsburg opbloeide – beleefden, vormden en beschreven deze bijzondere jaren. Een middag lang vertellen zij, aan de hand van beelden en muziek, het verhaal over wat het was en wat het voor ons nu nog kan betekenen: An Education in Counterculture.

Kaartenverkoop

Entreekaarten:
Standaard € 50
Leden (max. 4) € 30
Jongeren (t/m 25) € 25
Connect-leden € 15
Amici (max. 2) gratis
Patroni/Maecenates (max. 4) gratis

 

Delen op

16,95
12,99
15,99
15,99
MINDBOOKSATH : athenaeum