Toef Jaeger in gesprek met Ilja Leonard Pfeijffer over zijn nieuwe roman Alkibiades

16 juni 2023
| | |

Vrijdagavond 16 juni gaat NRC-redacteur en auteur Toef Jaeger de doopsgezinde kerk te Haarlem in gesprek met Ilja Leonard Pfeijffer over zijn nieuwe boek Alkibiades.

De deuren gaan om 19.30 open en we schenken dan koffie en thee. Het interview begint om 20.00 en na afloop zal Ilja Leonard Pfeijffer natuurlijk signeren. De avond duurt tot circa 21.30.  

Entree € 12,50. Kaartjes zijn te koop in de winkel of te reserveren via [email protected]

N.B. De dag ervoor, donderdag 15 juni, wordt Pfeijffer geïnterviewd door Jelle Van Riet in Amsterdam.

Over Alkibiades

Alkiabiades is een monumentale, rijk gedocumenteerde, historische roman vertelt het waargebeurde verhaal van het streven en falen van Alkibiades, de mooiste man van Griekenland. Hij was de extravagante, geniale, opzienbarende, androgyne, biseksuele en omstreden politicus en strateeg van Athene tijdens de grote oorlog tegen Sparta. Zijn verhaal is voor ons een reis door de tijd naar de wereld van bijna tweeënhalf millennium geleden, toen steeds meer symptomen, die voor ons verontrustend herkenbaar zijn, begonnen te wijzen op het verval van de democratie en daadwerkelijk leidden tot de nederlaag van Athene. De vraag is in hoeverre Alkibiades hieraan schuldig was. Was hij de populist die de democratie heeft ontmanteld of had hij de redder van Athene kunnen zijn? In deze roman legt hij verantwoording af over zijn idealen, strategieën en levenslange strijd.

Alkibiades is tegelijkertijd een geleerde historische studie en een grote roman voor onze tijd en voor elke tijd, die een even uniek als universeel verhaal vertelt over het najagen van ambities in een onvolmaakte wereld.

Bekijk op onze site de minicolleges die Ilja Leonard Pfeijffer geeft over de achtergronden van Alkibiades en, vanaf 19 mei, onze voorpublicatie uit de roman.

Lees op onze site Jessica Krosinski over Grand Hotel Europawaaruit we ook voorpubliceerden. Eerder publiceerden we voor uit La Superba (Libris Literatuurprijs, E. du PerronprijsKANTL-prijs, Tzumprijs), en lichtte vertaalster Michelle Hutchison haar vertaling toe. We publiceerden ook voor uit Peachez en Maarten Dessing besprak Pfeijffers Brieven uit Genua.

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum