Lezing Joost Pollmann

10 september 2017 tot 10 september 2017
|

Stripprofessor Joost Pollmann geeft op zondag 10 september om 14.00 uur een beeldlezing bij de tentoonstelling 'Humor - 101 jaar lachen om kunst' in het Frans Hals Museum (Groot Heiligland 62 te Haarlem).

Op 9 en 10 september vindt het Haarlem Cultuur Festival plaats. Alle culturele instellingen van Haarlem zetten de deuren weer open! 

Stripprofessor Joost Pollmann organiseerde tien edities van de Stripdagen Haarlem, recenseert grafische romans voor de Volkskrant en geeft lezingen in binnen- en buitenland. Hij geeft op zondag 10 september om 14.00 uur een beeldlezing bij de tentoonstelling 'Humor - 101 jaar lachen om kunst' met een uitgebreid overzicht van verstripte kunstenaarslevens. Veel grote namen (Picasso, Van Gogh, Rembrandt, Monet: de lijst is eindeloos) zijn door stripmakers als inspiratiebron gebruikt. Dat levert amusant en interessant werk op, maar Joost zet er ook zijn vraagtekens bij. 

De lezing begint om 14.00 uur in het Frans Hals Atelier en is gratis toegankelijk (u hebt wel een geldig toegangsbewijs tot het museum nodig). Gelieve te reserveren via haarlem@athenaeum.nl, in de boekhandel, of via reserveringen@franshalsmuseum.nl. Na afloop neemt Joost Pollmann deelnemers mee naar De Kindermoord door Peter Pontiac, vrij naar het gelijknamige schilderij van Cornelisz. van Haarlem.

Frans Hals Museum i.s.m. met Athenaeum Boekhandel Haarlem.

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum