Presentatie Wouter Meijer, We kunnen niet allemaal Duitsers zijn

03 maart 2016
| |

Wouter Meijer gaat donderdag 3 maart vanaf 17.00 bij het Goethe-Institut in gesprek met Michèle de Waard over zijn boek We kunnen niet allemaal Duitsers zijn.

Waarom is niet iedereen in Europa Duits? De bewondering voor het grootste land van de EU werd de afgelopen jaren steeds groter. En inderdaad: Duitsland is kampioen export, heeft het diploma 'Hoe verwerk ik mijn verleden' met vlag en wimpel gehaald, en het zou beter zijn voor de economie, het milieu en de wereldvrede als iedereen Duitser was.
Maar wie zoals Wouter Meijerjarenlang in Duitsland woonde en werkte, ziet ook de andere kant. Het groeiende leger van onderbetaalde flexwerkers, de krampachtige omgang met extreemrechts, en de rol op het wereldtoneel die veel Duitsers helemaal niet zien zitten.
Wouter Meijer kwam als scholier in de jaren tachtig in het toen nog gedeelde Berlijn te wonen en werkte er jaren als correspondent. Aan de hand van zijn ervaringen schetst hij een land dat nog altijd worstelt met zichzelf. We kunnen niet allemáál Duitsers zijn, maar we kunnen veel van ze leren.

Michèle de Waard is journalist, publicist en auteur van de boekDuitsland achter de schermen.

Lezing | Gesprek
Donderdag 3 maart 2016, 17 uur
Goethe-Institut, Herengracht 470, Amsterdam 
Toegang: € 5,00 | met korting: € 3,00 | studenten: gratis 
Voertaal: Nederlands 
Contact: 020 - 531 29 00 of 
 info@amsterdam.goethe.org

 

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum