43 april: wat doet licht met jou?

19 januari 2017 tot 19 januari 2017
| |

Aan de vooravond van ‘Blue Monday’ haalt schrijfster Gemma Venhuizen ons uit de winterdip! Op donderdag 19 januari (19.30-21.00) is Venhuizen te gast in het Dolhuys en vertelt over haar boek Licht, de invloed op lichaam en geest.

Net als veel mensen merkt Venhuizen dat licht haar stemming beïnvloedt: op donkere dagen raakt ze in een dip, en op zonnige dagen fleurt ze weer op. Maar waar komt de invloed van licht op onze gesteldheid vandaan? Wat is het verschil tussen natuurlijk en kunstmatig licht? En hoe kunnen we licht optimaal gebruiken?

Venhuizen sprak met psychologen, dermatologen, biologen en ingenieurs om de behoefte aan licht te onderzoeken en te inventariseren in hoeverre licht cruciaal is voor een betere gezondheid. Voorafgaand aan de avond wordt het diner verzorgd door ‘Cook & Care’, waarbij er ook aandacht is voor het effect van eten op ‘lichaam en geest’.

Gemma Venhuizen (1985) is fysisch geograaf en freelance wetenschapsjournalist, onder andere voor nrc.next en Vroege Vogels. Tijdens haar studie ontwikkelde ze een voorliefde voor koude gebieden – zo heeft ze veldwerk gedaan op onder andere Spitsbergen, in Alaska en in Lapland bij 24 uur daglicht. Eerder schreef ze IJstijden (2014) en Alle bessen kun je eten (2013).

In het museumcafé is vanaf 17.30 uur een maaltijd te verkrijgen voor €15,00. Graag vooraf reserveren (en aangeven met of zonder maaltijd) via Online Tickets.

Delen op

20,99
9,99
4,99
MINDBOOKSATH : athenaeum