43e april: De zussen van Van Gogh

22 september 2016
| |

Op de 43e april van donderdag 22 september is kunsthistoricus Willem Jan Verlinden te gast om te spreken over het levensverhaal van de drie zussen van Vincent van Gogh. Een verhaal dat zich afspeelt tegen de achtergrond van een roerige periode in de geschiedenis.

 

In De zussen Van Gogh haalt kunsthistoricus Willem Jan Verlinden de drie dochters van de familie Van Gogh uit de schaduw van hun broers Vincent en Theo, en schetst een fascinerend tijdsbeeld van de turbulente ontwikkelingen tijdens de tweede helft van de negentiende eeuw en het fin de siècle.

Het verhaal van de zussen Anna, Lies en Wil van Gogh is nooit eerder verteld. Ze groeiden op in een tijd dat er voor het eerst lange afstanden met de trein konden worden afgelegd, `impressionist’ nog een spotnaam was, de vrouwenbeweging net in de kinderschoenen stond en dromers van allerlei politieke gezindten op de barricades stonden om de revolutie af te kondigen.

Willem Jan Verlinden brengt de aspiraties, dromen, teleurstellingen en het verdriet van de drie zussen Van Gogh prachtig in beeld en geeft een unieke inkijk in een bijzonder gezin tegen de achtergrond van een wereld die in rap tempo veranderde.

 

Aanvang: 19:30 uur (in het museumcafé is voor aanvang van de lezing vanaf 17.30 uur een maaltijd te verkrijgen voor €12,50)

Entree incl. toegang tot het museum tot 21.00 uur:

Reguliere bezoekers: € 10,-; Museumkaarthouders: € 10,-

Haarlem pashouders: € 2,-; Collegekaart/CJP: € 7,50

Vrienden/Regenten: gratis

Locatie en kaartverkoop: Het Dolhuys, museum van de geest, Schotersingel 2, Haarlem of online via http://www.hetdolhuys.nl/bezoeker/online-tickets

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum