43e april: Stine en Lotte Jensen over Het Zussenboek

20 oktober 2016
|

Op de 43e april, die deze keer op donderdag 20 oktober valt, zijn Stine en Lotte Jensen te gast. Samen maakten zij Het Zussenboek en zullen bij Het Dolhuys vertellen over hun bijzondere band.

 

In Het Zussenboek maken Stine en Lotte Jensen de lezer deelgenoot van de bijzondere relatie tussen zussen, hun symbiose, hun identiteit, hun ontwikkeling met en zonder elkaar. Ze kenschetsen hun relatie met steekwoorden als onvoorwaardelijk, steun, plezier, kletsen, altijd beschikbaar. En soms ook onderlinge competitie, jaloezie, geruzie. Maar de eerste reeks typeringen overheerst uiteindelijk altijd. ‘Op een of andere manier ben je nooit alleen op de wereld.’


Maar de zusjes Jensen zouden de zusjes Jensen niet zijn als ze niet verder kijken dan het persoonlijke. Zo zetten ze het begrip rivaliteit in een psychologisch kader; ze plaatsen het zusterschap in een historisch en filosofisch perspectief; ze analyseren de beeldvorming van zussen aan de hand van films en literatuur; ze kijken naar tweelingen in de kunst en naar zingende en sportende zussen. Vanavond gaan ze in gesprek over de bijzondere band tussen zussen.

 

Aanvang: 19:30 uur (vooraf wordt een speciaal zussendiner gehouden, zie voor meer informatie www.hetdolhuys.nl)

Entree incl. toegang tot het museum tot 21.00 uur:

Reguliere bezoekers: € 10,-; Museumkaarthouders: € 10,-

Haarlem pashouders: € 2,-; Collegekaart/CJP: € 7,50

Vrienden/Regenten: gratis

Locatie en kaartverkoop: Het Dolhuys, museum van de geest, Schotersingel 2, Haarlem

 

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum