Geertje Paaij over sociale media in de psychiatrie

17 mei 2018 tot 17 mei 2018

Vorige maand verscheen Als je brein je bedriegt, waarin Geertje Paaij aandacht vraagt voor digitaal burgerschap binnen de geestelijke gezondheidszorg. Op donderdag 17 mei om 19.30 uur gaat zij in Het Dolhuys met Malou van Hintum in gesprek over de gevaren van sociale media in de psychiatrie.

Tickets à € 10,- zijn verkrijgbaar via de website van Het Dolhuys.

Wat doe je als je psychosegevoelige dochter tijdens een psychiatrische opname nietsverhullende foto’s en provocerende teksten op sociale media plaatst? En als dan blijkt dat de ggz-kliniek dit niet kan voorkomen omdat de protocollen ontoereikend zijn? 

Geertje Paaij sprak met patiënten, hun familie en mensen die werkzaam zijn in de psychiatrie en ontdekte dat zij lang niet de enige is die tegen dit probleem aanloopt. Zowel patiënten als ggz-medewerkers weten vaak niet goed hoe ze het beste met internet en sociale media om kunnen gaan, met alle schadelijke gevolgen van dien. Hoelang blijft dit nog een blinde vlek binnen de psychiatrie? En wat valt eraan te doen?

Als je brein je bedriegt is de zoektocht van een moeder wier dochter niet alleen een ernstige psychiatrische aandoening heeft, maar ook gevoelig is voor de risico’s van de online wereld. ‘Een aanrader voor iedereen uit deze kwetsbare doelgroep, en de mensen die daaromheen staan’, aldus psychiater Bram Bakker.

 

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum