43ste april: Het grote verhaal over stress: van Big Bang tot burn-out

16 maart 2017
| |

Een op de acht werknemers in Nederland kampt met een burn-out; maar liefst 1,1 miljoen mensen slikken anti-depressiva. Ook jongeren hebben last van stress: prestatiedruk, keuzestress en de confrontatie met de ideale wereld van Facebook. We zijn niet toegerust op de overvloed aan prikkels van de moderne tijd en daarom is er een enorme toename van stress-gerelateerde aandoeningen. Vanaf 19.30 uur spreken Witte Hoogendijk en Wilma de Rek over hun boek Van big bang tot burn-out in het Dolhuys | museum van de geest, gevestigd op de Schotersingel 2 te Haarlem.

Toegang is de toegang tot het museum. Kaarten via Het Dolhuys.

In het boek Van big bang tot burn-out laten psychiater Witte Hoogendijk en journalist Wilma de Rek op toegankelijke wijze zien dat de verhoogde stressgevoeligheid van tegenwoordig nauw verbonden is met de evolutionaire wordingsgeschiedenis van de mens. Even helder als overtuigend leggen ze uit hoe het komt dat een snel toenemend aantal mensen moeite heeft alle veranderingen in onze omgeving bij te houden, waarom het heel normaal is om je af en toe gestrest te voelen.

Presentatie: Carine Neefjes

In het museumcafé is vanaf 17.30 uur een maaltijd te verkrijgen voor €15,00. Marga van Slooten ontwikkelt in samenwerking met Annelies van der Hulst een heerlijk vegetarisch menu. Graag vooraf reserveren.

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum