In gesprek met Charlotte Mutsaers

25 januari 2018

Op donderdag 25 januari heten wij in Het Dolhuys een zeer bijzondere gast welkom in de reeks "In gesprek met". Malou van Hintum spreekt om 19.30 uur met Charlotte Mutsaers over Harnas van Hansaplast. Tickets à € 10,00 zijn te verkrijgen bij Het Dolhuys.

'Vlak voor oudjaar 2001 werd mijn broer Barend dood op zijn bed gevonden in een gloednieuw pyjamajasje zonder broek. Geen gewone dood; hij was pas eenenvijftig en slechts omringd door grote stapels porno. Kort daarvoor had ik een krantenbericht gelezen over een man die dood was aangetroffen onder aan een Spaanse rots, met blote pik en een kip zieltogend aan zijn voeten. Ook zoiets.'  

De enige broer van Charlotte Mutsaers was een kluizenaar, te slim en onaangepast voor deze wereld. Bij het leegruimen van zijn huis - waar ze samen opgroeiden - trof Charlotte een weergaloze puinhoop aan. En uiteindelijk een mannetje van Hansaplast, met daaronder de tekst 'ik'.  

De langverwachte roman Harnas van Hansaplast is Mutsaers op haar best: absurd en hartverscheurend. Een zoektocht naar haar broer, die eindigt zoals elke reis uiteindelijk - bij onszelf.

Charlotte Mutsaers is schrijfster, essayist en beeld kunstenaar. In 2010 ontving ze de P.C. Hooftprijs voor verhalend proza: ‘Het werk van Charlotte Mutsaers is een feest voor lezers die hun geest willen laten waaien.’

In het museumcafé is voorafgaand aan het interview, vanaf 17.30 uur, voor €15,00 een maaltijd te verkrijgen. U wordt verzocht hiervoor bij Het Dolhuys te reserveren. 

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum