In gesprek over 'Ontpillen'

20 september 2018 tot 20 september 2018

Op 20 september om 19:30 uur gaan we in Het Dolhuys in gesprek met David van Bodegom over Ontpillen. In zijn nieuwe boek legt van Bodegom uit dat we vaak medicijnen gebruiken om symptomen te onderdrukken, terwijl we het onderliggende probleem niet aanpakken.

Kaarten voor dit programma à €10,00 zijn te bestellen via de website van Het Dolhuys. In het museumcafé is vanaf 17.30 uur voor €12,50 een maaltijd te verkrijgen. U wordt verzocht vooraf voor deze maaltijd te reserveren.

In Nederland slikken we jaarlijks meer dan 9 miljard medicijnen. Per persoon zijn dat gemiddeld 500 pillen. Ouderen slikken zelfs drie keer zoveel. Te hoge bloeddruk? Pillen voor de bloeddruk. Te hoog cholesterol? Pillen om het cholesterol te verlagen. Te hoge bloedsuikers? Pillen om de suikers weer in het gareel te krijgen.

David van Bodegom laat zien dat het anders kan. Veel pillen bestrijden westerse ‘welvaartsziektes’ die u voor kunt zijn, of laten verdwijnen, door gezonder te leven. Zo houdt u zelf uw botten sterk, uw maagzuur in bedwang en uw darmen gezond.

David van Bodegom (1978) is arts en verouderingswetenschapper. Hij had een maandelijkse rubriek in Zin en publiceerde eerder de roman Nood breekt wet (2012). Samen met professor Rudi Westendorp schreef hij de bestseller Oud worden in de praktijk (2015).

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum